Main menu

  • JP Murphy Playground and Clubhouse Renovation

JP Murphy Playground and Clubhouse Renovation

The 1.2 acre site, on a plateau of a steep hillside, can be categorized into three levels: the upper level with the main level clubhouse and outdoor seating area; the intermediate level with the clubhouse basement and play area; and the lower level consisting of outdoor sport courts.

The project scope consisted of disability access improvements, renovation and expansion of the clubhouse, resurfacing of the courts and general site drainage improvements, creation of an outdoor deck and seating area, and a complete renovation of the playground to meet current safety and Americans with Disability Act (ADA) codes. The project also included improvements to the exterior of the facility through landscaping.

Rec Centers & Playgrounds
STATUS Completed
Location
1960 9th Avenue
District
Start Date March 2003
Completion Date September 2008
Budget
$3.8 million
Client
San Francisco Recreation and Park
Project Manager
Rogerio Bittencourt